Ideą Grzybowego Raju jest zapewnienie szerokiej oferty sprzedaży pieczarek o najwyższej jakości wprost z naszych zakładów.
Osobiście nadzorujemy cykle uprawowe, odpowiadamy za jakość i bezpieczeństwo naszych produktów.
jesteśmy polską firmą powstałą w 2009 roku
której udziałowcami są producenci pieczarek z okolic Siedlec
łączna powierzchnia upraw wynosi ponad 87 000m2
nasze plony to ponad 2200ton świeżych pieczarek miesięcznie
Pozycja jednego z liderów upraw pieczarek w Polsce zapewnia nam możliwość stałych dostaw i realizację dużych kontraktów długoterminowych w ciągu całego roku kalendarzowego.
Wielkiej Brytanii Holandii
Francji Grecji
Rumunii Białorusi
Włoch Niemiec
Kazachstanu
Nasze pieczarki rosną w jednych z największych i najnowocześniejszych obiektach pieczarskich w Polsce
Wszystkie uprawy prowadzone są w specjalistycznych halach.
Systemy kontroli klimatu posiadają możliwość chłodzenia, grzania, osuszania oraz nawilżania
powietrza w hali uprawnej.
Zapewnia to w sposób ciągły optymalne warunki dla wzrostu świeżej pieczarki w ciągu całego roku kalendarzowego bez względu na zewnętrzne warunki klimatyczne.
Wieloletnie doświadczenie i możliwości techniczne pozwalają na prowadzenie
upraw charakteryzujących się wysoką
jakością i bezpieczeństwem uprawianych pieczarek.
Posiadamy nowoczesne centrum dystrybucji wyposażone w chłodnie, szokery szybkiego schładzania, vacum chłodnicze oraz w pełni zautomatyzowane linie do pakowania i cięcia pieczarek.
bezpieczeństwo
Wszystkie obiekty uprawne usytuowane są na terenach wiejskich z dala od dużych ośrodków przemysłowych zapewniając naturalność i bezpieczeństwo naszych produktów.
Uprawy pieczarek ich transport, pakowanie oraz przechowywanie prowadzimy zgodnie z wymaganiami systemów bezpieczeństwa żywności.
jakość
Aby nieustannie zapewniać najwyższe standardy produktu finalnego
nasza firma nie skupuje pieczarek od producentów zewnętrznych skupiając się na własnej produkcji.
Dzięki temu unikamy wielokrotnych przeładunków towarów co przekłada sie na lepszą jakość pieczarek.
Od momentu zbioru owocników pieczarek do czasu dostarczenia produktu naszym klientom zapewniamy
nieprzerwany „łancuch chłodniczny”, co zwiększa znacznie bezpieczeństwo produktu oraz jego trwałość.
Pieczarki natychmiast po zbiorze trafiają do komór próżniowego schładzania, gdzie w ciągu 15 minut temperatura wewnątrz owocników spada do 2 stopni Celsjusza.
Pieczarki trafiają następnie do chłodni gdzie w kontrolowanej niskiej temperaturze oczekują na sprzedaż.
w przypadku pytań
zapraszamy do kontaktu