Grzybowy Raj

o firmie

więcej

o nas

Ideą Grzybowego Raju jest zapewnienie szerokiej oferty sprzedaży pieczarek o najwyższej jakości wprost z naszych zakładów.

Osobiście nadzorujemy cykle uprawowe, odpowiadamy za jakość i bezpieczeństwo naszych produktów.

W ofercie nie znajdziesz towarów od dostawców zewnętrznych.

2009

jesteśmy polską firmą powstałą w 2009 roku

Mazowsze

której udziałowcami są producenci pieczarek z okolic Siedlec

87000m2

łączna powierzchnia upraw wynosi ponad 87 000m2

2200 ton

nasze plony to ponad 2200ton świeżych pieczarek miesięcznie

rynek europejski

Pozycja jednego z liderów upraw pieczarek w Polsce zapewnia nam możliwość stałych dostaw i realizację dużych kontraktów długoterminowych w ciągu całego roku kalendarzowego.

Nasze pieczarki od wielu lat trafiają na stoły niemal całej Europy w tym na rynek krajowy oraz do:

Wielkiej Brytanii   Holandii

Francji   Grecji

Rumunii   Białorusi

Włoch   Niemiec

Kazachstanu

technologia

Nasze pieczarki rosną w jednych z największych i najnowocześniejszych obiektach pieczarskich w Polsce

Wszystkie uprawy prowadzone są w specjalistycznych halach.

Systemy kontroli klimatu posiadają możliwość chłodzenia, grzania, osuszania oraz nawilżania
powietrza w hali uprawnej.

Zapewnia to w sposób ciągły optymalne warunki dla wzrostu świeżej pieczarki w ciągu całego roku kalendarzowego bez względu na zewnętrzne warunki klimatyczne.

Wieloletnie doświadczenie i możliwości techniczne pozwalają na prowadzenie
upraw charakteryzujących się wysoką
jakością i bezpieczeństwem uprawianych pieczarek.

Posiadamy nowoczesne centrum dystrybucji wyposażone w chłodnie, szokery szybkiego schładzania, vacum chłodnicze oraz w pełni zautomatyzowane linie do pakowania i cięcia pieczarek.

bezpieczeństwo

Wszystkie obiekty uprawne usytuowane są na terenach wiejskich z dala od dużych ośrodków przemysłowych zapewniając naturalność i bezpieczeństwo naszych produktów.

Uprawy pieczarek ich transport, pakowanie oraz przechowywanie prowadzimy zgodnie z wymaganiami systemów bezpieczeństwa żywności.

jakość

Aby nieustannie zapewniać najwyższe standardy produktu finalnego
nasza firma nie skupuje pieczarek od producentów zewnętrznych skupiając się na własnej produkcji.
Dzięki temu unikamy wielokrotnych przeładunków towarów co przekłada sie na lepszą jakość pieczarek.

Od momentu zbioru owocników pieczarek do czasu dostarczenia produktu naszym klientom zapewniamy
nieprzerwany „łancuch chłodniczny”, co zwiększa znacznie bezpieczeństwo produktu oraz jego trwałość.

Pieczarki natychmiast po zbiorze trafiają do komór próżniowego schładzania, gdzie w ciągu 15 minut temperatura wewnątrz owocników spada do 2 stopni Celsjusza.

Pieczarki trafiają następnie do chłodni gdzie w kontrolowanej niskiej temperaturze oczekują na sprzedaż.

w przypadku pytań
zapraszamy do kontaktu

kontakt